Vakmannen in bloem, blad & deco

Specialist floreert beter dan ooit

Specialist floreert beter dan ooit

Uit een recent onderzoek blijkt dat jaarlijks het aantal boemenzaken sterk afneemt, doch wil dit niet zeggen dat onze floristen het slecht doen, integendeel!
Floristen verkopen de dag vandaag meer dan enkel bloemen alleen! Een prachtig boeket wordt extra versiert met een creatieve en handige verpakking. Bij elke plant die aangeboden wordt kan je ook een perfect passende pot aankopen en ook kun je veelal je woning verder opfleuren met enkele leuke kaarsen of ander decoratiemateriaal. 
Kortom topfloristen onderscheiden zich steeds meer van anderen door de hoogste kwaliteit die ze afleveren, de beleving die ze centraal stellen, en de verhalen achter de bloemen die ze vertellen. Floristen die ervoor zorgen dat een bezoek aan hun bloemenzaak een echte ervaring wordt zien hun marktaandeel jaarlijks stijgen.   

 

De a-florist flowerbox


a-florist ontwikkelde exclusief voor onze a-floristen deze leuke flowerboxen.
Deze boxen zijn niet alleen mooi voor het oog maar ze geven ook een extra meerwaarde aan uw boeket! Ze worden geleverd met een emmertje zodat u de bloemen kan transporteren in water, op die manier blijft uw boeket nog langs in topkwaliteit! 
Zou u graag wekelijks/maandelijks een prachtig boeket geleverd krijgen door uw a-forist in deze flowerbox? Registreer u dan hier voor uw bloemenabonnement en uw a-florist contacteert u binnenkort om alle mogelijke opties te bespreken. 

Ambassadeur 2019 – Bloemen Ann (Roeselare)

Sinds de start van a-florist, verkiest de raad van advies samen met de mensen achter a-florist een ambassadeur van ons label. We blikken terug op een schitterende start in 2016 met a-florist Wim De Ruyver als ambassadeur. Tijdens het Florament, een netwerkevent voor en door a-floristen mocht Wim de fakkel doorgeven aan de nieuwe ambassadeur 2017, met name Lieve en Marc van Area Floribus uit Lokeren. Ook in 2018 kreeg de ambassadeur een waardige opvolger met Nina van Piazza Fiori te Dilbee. en ook in 2019 is terug een ambassadeur verkozen. Dit jaar stellen wij u de ambassadeur voor in Roeselare, namelijk Bloemen Ann, waar de zaakvoerdster Ann u van harte welkom heet.

 

Nieuws

Steun Oekraïne met een boeket zonnebloemen

De oorlog in Oekraïne is nog niet voorbij. Ondertussen werden al heel wat solidariteitsacties op poten gezet om het Oekraïnse volk een hart onder de riem te steken. Ook alle a-floristen willen graag hun steentje bijdragen in de strijd voor Oekraïne.


De zonnebloem groeit langzaam maar zeker uit tot een internationaal symbool voor solidariteit en verzet tegen de Russische invasie. Op social media ging een video viraal van een Oekraïnse vrouw die zonnebloempitten geeft aan Russische soldaten. “Steek deze pitten in jullie zakken, dan zullen er ten minste nog zonnebloemen groeien wanneer jullie sneuvelen.” Een erg moedige uitspraak die heel wat mensen inspireerde om ook hun solidariteit te uiten met zonnebloemen.
De zonnebloem is al generaties lang aanzien als de nationale bloem van Oekraïne. Ook in oeroude Oekraïnse tradities duikt de bloem vaak op.

 

Draai naar het licht

De zonnebloem draait haar bloem naar het licht van de zon. Dit staat ook symbool voor levenslust en bewondering. Het geeft de Oekraïnse bevolking kracht en hoop dat deze periode vlug voorbij zal zijn.

 

Haal een boeketje zonnebloemen bij jouw a-florist en steun Oekraïne

Wil je de Oekraïnse bevolking graag ook een hart onder de riem steken? Dan kan dat! Bij jouw a-florist vind je heel wat prachtige creaties met zonnebloemen. Wist je trouwens dat Oekraïne de grootste teler van zonnebloemen is wereldwijd? Steun Oekraïne en haal vandaag nog een boeketje met zonnebloemen in huis.

Haal een boeket uit de muur bij d’Orangerie in Zedelgem

In Nederland halen mensen al sinds een aantal jaar een ‘kroket uit de muur’. Maar wist je dat je sinds kort ook een boeket van topkwaliteit uit de muur kunt halen? d’Orangerie in Zedelgem heeft binnenkort een bloemenautomaat. Een automaat waar je een dagvers snijboeket kunt kopen van de beste kwaliteit. Lees er alles over in de nieuwste blog hieronder.

 

 

Flowerbox uit de muur!?

 

Het idee voor een bloemenautomaat komt van a-florist Heidi Rotsaert. De corona pandemie heeft de wereld ondertussen al meer dan een jaar in zijn macht. Alle a-floristen bleven uiteraard niet bij de pakken zitten en gingen hier erg creatief mee om. In het afgelopen jaar zette iedereen hun beste beentje voor om zich aan te passen aan de veiligheidsvoorschriften. Omdat er minder mensen in de winkel binnen kunnen kwam Heidi op het idee om een bloemenautomaat voor de deur te installeren. Bovendien is de automaat nog veel sneller dan een webshop en staat hij los van de openingsuren van de winkel. Door deze wendbare aanpak maakt Heidi zo van d’Orangerie een ‘Future Proof’ winkel.

 

 

Dagverse snijboeketten

 

In de bloemenautomaat van d’Orangerie zul je vooral dagverse snijboeketten terugvinden, maar ook heel wat ander moois. Zo zul je er ook orchideeën en cadeaubonnen kunnen kopen. Dit maakt de automaat echt uniek in haar soort. De automaat zal begin april operationeel zijn en zal te vinden zijn aan de ingang van de winkel in de Groenstraat 42 in Zedelgem.

Wil je graag meer info of wil je bloemen bestellen bij deze creatieve a-florist, dan kan dat hier.

Hier vind je al onze vakmensen in bloem, blad en deco.

Doe mee aan onze a-florist spaaractie

a-florist bestaat 5 jaar. Daarom pakken we dit jaar uit met een grote spaaractie. a-florist is een kwaliteitslabel dat verschillende floristen in Vlaanderen bundelt die zich kenmerken door hun creativiteit, originaliteit en passie voor het vak.

Deze floristen zorgen seizoen na seizoen voor een winkel vol pure beleving en creëren speciaal voor jou de meest uiteenlopende florale creaties. Dit telkens met de beste kwaliteit en service voor jou als klant.

In de verschillende a-floristen kun je mee sparen aan exclusieve geschenken, waaronder handgedraaid keramiek en superzachte plaids van Menza.

 

 

Isabelle Sissau – Keramiek

 

Een van de geschenken waarvoor je kunt sparen is het handgedraaid keramiek van Isabelle Sissau. Isabelle is een creatieveling uit Alveringem met een passie voor keramiek. Haar baseline is: “Gekneed, gevormd, uniek”. Eerst kneedt Isabelle de klei en vervolgens vormt ze de klei op haar pottenbakkersschijf. Doordat alles handgemaakt is, is elk stuk uniek.

Wil je graag meer weten over Isabelle Sissau en haar passie voor keramiek? Op www.keramiek-isabellesissau.be vind je heel wat beeldmateriaal en info over haar creaties.

 

 

Menza: classic love, modern living

 

Menza is een trendsetter in België op vlak van interieur. Ze hebben hun home collectie van textiel, geuren en kaarsen, decoratie en luxe meubelen. Menza werd de nieuwe partner van a-florist in 2020, wegens succes werd deze partnership verlengd tot eind 2021. Naast het keramiek van Isabelle Sissau kunnen mensen ook sparen voor een prachtige een hoogkwalitatieve menza plaid. Deze ultra zachte plaids komen in diverse kleuren en zien er prachtig uit. Neem zeker eens een kijkje op www.menza.be

 

 

a-florist

 

elke a-florist die mee doet aan onze spaaractie kan uiteraard zelf kiezen voor welke geschenken je kan sparen. Heel wat a-floristen kiezen er voor om ook een prachtig boeket of bloemstuk te geven. De geschenken zullen bij elke a-florist dus variëren, want elke a-florist is uniek.
Informeer bij jouw a-florist hoe je kunt deelnemen aan de spaaractie en waar je precies voor kunt sparen.

 

Kans maken op nog meer leuke prijzen?

Selecteer hieronder jouw a-florist en schrijf je in op de nieuwsbrief. Wie weet win je zo nog een extra uniek geschenk. (winnaars hiervan worden bekend gemaakt op 11/10/2021)

 

Nick Bousse meesterbloembinder

Bloemen Lieselotte

Area Floribus

Piazza Fiori

d’Orangerie

Bloemen Rosa

Nico Canters

Zonnebloem

Bloemen SAS

Falenopsis

Floriste Kathleen Ghyselinck

El Florido

Coin Fleuri

Het Groene Huis

Rani – Flowers & Soul

Bloemsierkunst Guylène

Bloemenatlejee Wim De Ruyver

Bloemen Oase

Bloemen Ann

Puur Passie