Blog
Geschreven door A-florist op 17 maart 2022

Steun Oekraïne met een boeket zonnebloemen

De oorlog in Oekraïne is nog niet voorbij. Ondertussen werden al heel wat solidariteitsacties op poten gezet om het Oekraïnse volk een hart onder de riem te steken. Ook alle a-floristen willen graag hun steentje bijdragen in de strijd voor Oekraïne.


De zonnebloem groeit langzaam maar zeker uit tot een internationaal symbool voor solidariteit en verzet tegen de Russische invasie. Op social media ging een video viraal van een Oekraïnse vrouw die zonnebloempitten geeft aan Russische soldaten. “Steek deze pitten in jullie zakken, dan zullen er ten minste nog zonnebloemen groeien wanneer jullie sneuvelen.” Een erg moedige uitspraak die heel wat mensen inspireerde om ook hun solidariteit te uiten met zonnebloemen.
De zonnebloem is al generaties lang aanzien als de nationale bloem van Oekraïne. Ook in oeroude Oekraïnse tradities duikt de bloem vaak op.

 

Draai naar het licht

De zonnebloem draait haar bloem naar het licht van de zon. Dit staat ook symbool voor levenslust en bewondering. Het geeft de Oekraïnse bevolking kracht en hoop dat deze periode vlug voorbij zal zijn.

 

Haal een boeketje zonnebloemen bij jouw a-florist en steun Oekraïne

Wil je de Oekraïnse bevolking graag ook een hart onder de riem steken? Dan kan dat! Bij jouw a-florist vind je heel wat prachtige creaties met zonnebloemen. Wist je trouwens dat Oekraïne de grootste teler van zonnebloemen is wereldwijd? Steun Oekraïne en haal vandaag nog een boeketje met zonnebloemen in huis.