November = kerststerren maand.

Kerststerren zijn sterk en hebben niet veel nodig. Toch moeten bij de aankoop en de verzorging ervan een paar basisregels worden nageleefd, zodat de planten goed gedijen en ze u zo veel mogelijk plezier bezorgen.

Als u de volgende tips toepast, zullen de kleurrijke schutbladeren niet alleen op het kerstfeest, maar ook erna schitteren. In de loop van de maanden verandert de ster door zijn natuurlijke groei in een decoratieve groene plant, die ook in de zomer nog aantrekkelijk kan zijn.

Tips voor de aankoop

Het belangrijkste is dat u een vitale plant kiest:

a. Controleer of de plant onder de kleurrijke ster van de schutbladeren rijkelijk veel gezonde groene bladeren heeft. Opgerolde of gele bladeren en schade aan het loof of de scheuten wijzen op een onvoorzichtige behandeling van de plant.
b. De geelgroene bloemen tussen de gekleurde schutbladeren wijzen op de versheid: ze moeten nog in de knop zijn.
c. Let op als de aarde zeer droog of druipend nat is. In dat geval werden de planten waarschijnlijk niet regelmatig gegoten en kan wortelschade door de bruuske overgang tussen droog en nat niet worden uitgesloten.
d. Kerststerren zijn gevoelig voor koude temperaturen. De reactie op een koudeshock doet zich echter pas na een paar dagen voor. Dan beginnen de bladeren af te vallen, tot de plant zo goed als kaal is. Verpak de plant dus goed voor de terugweg, uw a-florist zal hier ongetwijfeld zeer attent voor zijn.
e. Wees voorzichtig bij het transport: als de bladeren beschadigd raken of afbreken, kan het vrijkomende sap lelijke vlekken op het loof achterlaten.

Tips voor de verzorging

Verzorg uw kerstster met liefde en u kunt er extra lang van genieten.

a) Optimale plaats: een licht en warm plekje op ong. 20 °C, ook in de buurt van een verwarming. Direct zonlicht en tocht moet worden vermeden.
b) Geen ‘natte voeten’ door water in de onderzetter: giet de plant pas als de aarde bijna droog is en gebruik bij voorkeur lauwwarm water.
c) Geen meststoffen tijdens de bloeitijd: daarna geeft u de plant maandelijks een oplossing met voedingsstoffen.
d) Het volgende jaar krijgt de plant alleen gekleurde dekbladeren, als hij meerdere weken minstens 12 uur per dag compleet donker staat. Een grote kartonnen doos kan voor de vereiste ‘korte dag’ zorgen.

Uiteraard zal de a-florist u begeleiden in uw aankoop van een kerstster.
Veel sfeer plezier en geniet van uw aankoop.

Onder de foto kan u nog een extra informatie bijlage downloaden.