KERSTBOOM ERUIT - KAMERPLANT ERIN

3 kamerplanten die je kerstboom zo doen vergeten

Na de heerlijke eindejaarsfeesten, is het tijd om de kerstboom weg te doen. Maar wat met de lege plek? Een grote kamerplant is een prima alternatief. Zo hoef je niets van de gezelligheid te missen.
• Zijn verzorgende eigenschappen niet je allersterkste punten? Dan is de Zamioculcas je ideale kamerplant. Weinig water, droge lucht, te veel of juist te weinig licht: de Zamioculcas kan wel tegen een stootje. Bovendien is het ook nog een erg mooie plant, met stevige, leerachtige bladeren die de takken een beetje op veren doen lijken.
• De Monstera steelt de show met zijn grote, gelobde bladeren. Deze kamerplant groeit met 2 à 3 bladeren per jaar. Geen plant voor een kleine woonkamer dus. Hoe meer licht de Monstera krijgt, hoe sneller hij groeit. Geef hem plek zonder direct zonlicht. Hij vindt het geweldig als je af en toe zijn bladeren afstoft.
• De Ficus siert al veel Vlaamse huiskamers. Geen wonder, want deze knappe bladplant is niet alleen prachtig, maar ook gemakkelijk in onderhoud. Een lichte stek of een plaats met wat meer schaduw? Het is allemaal OK voor de Ficus. Opgelet: hoe lichter de plek, hoe meer water hij vraagt. Zorg er alleen voor dat hij niet in de tocht staat.
(bron: groen van bij ons )