KAN JIJ OOK WAT VERFRISSING GEBRUIKEN?

Zomers genieten met een GIN TONIC in een bloemenglas van ijs

Bij deze Exotische temperaturen vraag je uiteraard ijs in je drankje, In deze blog leren wij u hoe je ijs om je drankje kan creëren en dit versierd met leuke bloemen of kruiden... Uren nippen van het eindresultaat gaat niet lukken, dus de avond zal vrij snel erg gezellig worden. Is dat cool of is dat koel?

Wat heb ik nodig:

•Twee flexibele plastic vormen ( bekers, blik, pet-fles,...). De een wat groter dan de ander (je hebt minimaal 1,5 cm ruimte tussen de twee vormen nodig om het glas te maken). Als je voor blik kiest, gebruik dan een blik dat open is gemaakt met een blikopener. Een blikopener maakt namelijk een mooie opening waar het ijs makkelijk langs kan. Gebruik geen vormen van glas, want water zet uit als het bevriest.
•Maiskorrels, suiker of zout.
•Satéprikker.
•Eetbare bloemen. Wij gebruikten hier paarse viooltjes en violier. kruiden als rozemarijn en thijm kunnen ook erg leuk zijn...
•Vermout bianco.
•GIN & TONIC
•Citroen.

Hoe ga je te werk:

Stap 1: Giet water in het grote blik en hang het kleine blik erin.
Stap 2: Verzwaar het kleine blik met maiskorrels, zout of suiker (of iets anders wat niet bevriest).
Stap 3: Schuif de eetbare bloemen en kruiden in het water en schik ze met de satéprikker.
Stap 4: Plak tape over het kleine blik en zet het vast aan de binnenrand van het grote blik. Zo blijft alles straks op zijn plek.
Stap 5: Zet het bijna-glas minimaal 4 uur in de vriezer.
Stap 6: Eenmaal bevroren houd je de buitenkant van het grote blik even onder de koude kraan. Helemaal rondom. Zo komt je ijsglas los. Gewoon even wachten tot het buitenste laagje gesmolten is kan uiteraard ook.
Stap 7: Het kleine blik pak je, als het goed is, zonder moeite uit het ijsglas.
Stap 8: Schenk je favoriete GIN TONIC in je glas en maak het af met extra ijs en citroen.

Santé
bron: mooiwatbloemendoen.nl