Hydrangea

Hortensia of Hydrangea

De latijnse naam van de hortensia is Hydrangea en betekent letterlijk watervat: ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (vat of kruik). De volksnaam ‘hortensia’ kwam voor het eerst voor in 1771. Verzonnen door de Franse plantkundige Philibert Commerson. Het vermoeden bestaat dat hij de bloem naar een vrouw vernoemde. Verschillende dames worden genoemd als zijn inspiratiebron. Zoals koningin Hortense, dochter van Josephine de Beauharnais en Napoleon. Of Hortense de Nassau, dochter van de prins van Nassau.

Betekenis

Hortensia staat voor gratie, schoonheid en overvloed vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm. De bloem staat ook symbool voor dankbaarheid en oprechte gevoelens.

Hortensia als snijbloem:

De stijlvolle hortensia is als snijbloem allang ontdekt als onderdeel van een mooi boeket. De bloem wordt veel gebruikt in de meeste prachtige bloemsierkunst. Logisch, want met hortensia’s wordt het altijd een pronkstuk. Elke ruimte fleurt op met de kleurrijke hortensia bollen. Bovendien is het een wonderschoon cadeau! Iedereen zal versteld staan! En wat dacht u van een enkel decoratief exemplaar bij een diner naast het bord? Experimenteer rustig. Het is een inspirerende bloem!

Hortensia als kamerplant:

Grote bolle bloemschermen met kleine stervormige bloemen geven Hortensia haar charme: de planten worden geassocieerd met de lange, lichte dagen van het voorjaar en de sfeer van de zomer. Hortensia geurt licht zoet en is niet alleen buiten, maar zeker ook binnen een rijk bloeiende blikvanger, met forse bloemen en prachtig groene bladeren.

Hortensia als tuinplant:

De bekende roze, blauwe of witte bollen, pluimen en tuilen knallen de voortuintjes uit; hortensia is een zeer gewilde tuin- en potplant, vooral vanwege haar enorm rijke bloei. Bovendien is hortensia een makkelijke plant die zorgt voor mooie kleuren in je tuin

Uw a-florist kan u ongetwijfeld verder helpen om met Hortensia van uw huis een echte thuis te maken.

Bron: Hydrangeaworld.com